Korrupciós bűncselekmény miatt egy év börtönre ítéltek egy volt rendőrt Szegeden

Belföld, 2018.02.23

Jogerősen egy év végrehajtandó börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa egy volt rendőrt, aki pénzt kért ismerősétől egy közlekedési baleset eltussolásáért - tájékoztatta a törvényszék szóvivője pénteken az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság hivatali vesztegetés elfogadása bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, aki a legkorábban a büntetés felének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet szerint a címzetes rendőr zászlós pénzügyi gondokkal küzdött, ezért 2017. december 29-én megkereste egy volt osztálytársát. Szentesi találkozójukon a szolgálatban lévő vádlott, aki egyenruhában, rendőrautóval érkezett, elhitette ismerősével, hogy az néhány nappal korábban személyi sérüléssel járó közúti balesetet okozott Fábiánsebestyén külterületén. Azt mondta neki, célszerű lenne, ha a sértettnek kártérítést fizetne, amit ő kész eljuttatni.

A következő alkalommal ismerőse 56 500 forintot adott át a vádlottnak. Ezt követően még kétszer találkoztak, de a volt osztálytárs gyanút fogott és bejelentést tett az illetékes nyomozóhatóságnál.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!