Korszerű motorvonatokkal fejleszti szolgáltatását a MÁV-Start Kelet-Magyarországon

Belföld, 2018.10.01

Korszerű Desiro dízel motorvonatokkal fejleszti szolgáltatását a MÁV-START Kelet-Magyarországon, a motorvonatok hétfőtől közlekednek a Debrecen-Nagykereki és a Debrecen-Tiszafüred-Füzesabony vonalon - közölte a MÁV-Start Zrt. hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint Debrecen elővárosi közlekedésének fejlesztésével a vasúttársaság a bérletes utasok megtartását szeretné elérni, valamint, hogy a korszerűbb járművek miatt egyre többen válasszák a vasúti közlekedést. A Desiro dízel motorvonatokon komfortosabb az utazás a turisztikai szempontból egyre népszerűbb Tisza-tóhoz és környékéhez is - tették hozzá.

A vasúttársaság arra számít, hogy a Debrecen-Nagykereki vonalon a motorvonatoknak köszönhetően nő az utasok elégedettsége.

A magyar vasúthálózaton 2003 óta használt, 220 férőhelyes (ebből 110 ülőhely) Desiro motorvonatok utastájékoztató rendszerrel, légkondicionált, részben alacsonypadlós, kerekesszékek és babakocsik fogadására, 4 kerékpár szállítására is alkalmas utasterekkel, valamint mozgáskorlátozottak által is könnyen használható mosdóval rendelkeznek - ismertette a MÁV-Start.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!