Korszerűsítették a tiszafüredi Kossuth Lajos általános iskolát

Belföld, 2021.12.30

Több mint félmilliárd forintból korszerűsítették az 1913-ban épült tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium Kossuth Lajos Általános Iskoláját.

A Karcagi Tankerületi Központ az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: csaknem 412 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek a 15 tantermes épület infrastrukturális fejlesztésére az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatán és a beruházáshoz 107 millió forint költségvetési forrást is kaptak.

A háromszintes épület helyi védelem alatt áll, ennek figyelembevételével korszerűsítették az intézményt - közölték.

Felújították a tantermeket, a nyelvi labort, a természettudományi, a társadalomtudományi, a művészeti szaktantermeket és az informatika termet, valamint a tanári szobát. Emellett informatikai és irodatechnikai eszközöket szereztek be.

Az iskola 187 tanulójának - kiemelten a hátrányos helyzetű, a halmozottan hátrányos helyzetű, a sajátos nevelési igényű és a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekeknek - az iskola korszerűsítése, a digitális kompetenciák, a művészeti ágak fejlesztése és a több egyéni fejlesztés hozzájárul az eredményesebb iskolai teljesítményhez. Az általános iskolában dolgozó pedagógusok motiválóbb környezetben, magasabb színvonalon végezhetik nevelő-oktató munkájukat - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!