Kovács Zoltán: a Soros-terv tagadói nem őszinték

Belföld, 2017.09.22

A Soros-terv tagadói nem őszinték velünk címmel közölt írást blogjában Kovács Zoltán kormányszóvivő, reagálva a Financial Times napilap és egy amerikai internetes konzervatív portál egy-egy múlt heti szerkesztőségi cikkére, amelyben a Soros-terv létezését kérdőjelezték meg.

A kormányszóvivő felidézte a Gideon Rachman újságíró által a Financial Timesban megjelent cikkét, amelyben az szerepelt:"(Orbán Viktor kormányfő) leleplezte egy állítólagos, Magyarországot muzulmánokkal elárasztandó Soros-tervet, amely központi eleme újraválasztási kampányának. Nincs ilyen terv" - szögezte le a szerző, aki a továbbiakban megemlítette, hogy Soros "nagyvonalú" támogatója a menekülteket segélyező alapítványoknak, valamint támogatja Brüsszel kvótatervét, hogy "szíriai menekülteket telepítsen le" szerte Európában. Ennek ellenére az szerző szerint "nem létezik ilyen terv".

A The Daily Caller "Magyarország tanácsot kér állampolgáraitól, miképpen lehet legyőzni Sorost" címmel jelentetett meg cikket a kormánynak a következő, a bevándorlási vitával kapcsolatos nemzeti konzultációs tervével kapcsolatban. A cikk vége hasonló "botrányos" állítást tartalmaz Michael Vachontól, Soros György szóvivőjétől - írja Kovács Zoltán.

Vachon szerint "Soros álláspontja teljes mértékben egybevág az európai főáramlat értékeivel". "Az az állítás, hogy Soros egymillió migráns Európába importálásának tervét pártolja, csak Orbán Viktor képzeletében létezik" - írta Soros György szóvivője.

Csakhogy ez nem így van - szögezi le a kormányszóvivő. Kovács Zoltán idézi Orbán Viktort arról, hogy nem a kormány találta ki, hogy létezik Soros-terv, hanem a milliárdos maga írt róla. Soros György 2015 szeptember végén maga írt cikket azzal a címmel, hogy Soros György: itt a tervem a menekültkáosz megoldására. Ennek első pontja az, hogy "az Európai Uniónak (EU) be kell fogadnia legalább egymillió menedékkérőt évente az előrelátható jövőben".

Majd így folytatta: "az EU-nak két éven át menedékkérőnként 15 ezer eurót kell biztosítania, hogy fedezze lakhatási, egészségügyi és oktatási költségeiket, továbbá hogy a menekültek befogadását vonzóbbá tegye a tagállamok számára".

Mellesleg a jelenlegi átváltási árfolyamon a 15 ezer euró 4,5 millió forintot jelent évente. Ez több mint sok magyar állampolgár keresete - jegyzi meg Kovács.

"Senkit sem szeretnék őszintétlenséggel vádolni. Viszont Rachman és Vachon urak - és más tagadók - itt nem egyenesek velünk. Az a dolguk, hogy mindezt tudják. Ezek után sértő, hogy továbbra is tagadják a Soros-terv létét" - írja blogján a kormányszóvivő.

"Sorosnak saját szavai szerint is van terve arra, hogy az európai állampolgárokra erőltesse a bevándorlást, és ezt aktívan igyekszik előmozdítani az Európai Parlamentben folytatott lobbitevékenységgel és az Európai Bizottság tagjaival tartott titkos találkozókon. Akik tagadják, hogy a Soros-terv létezik, azt szeretnék, hogy ne beszéljünk erről, és rettegnek a gondolatától annak, hogy - Isten ments - az európai állampolgároknak is legyen beleszólásuk ebbe" - írta blogjában Kovács Zoltán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!