Kövér: Magyarország támogatja Moldova európai integrációs törekvéseit

Belföld, 2019.12.12

Magyarország továbbra is támogatja a Moldovai Köztársaság európai integrációs törekvéseit - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke, amikor az Országházban megbeszélést folytatott Zinaida Greceaniivel, a moldovai parlament elnökével.

Az Országgyűlés sajtóirodájának az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Kövér László kiemelte: a Moldovai Köztársaság nyugatról az Európai Unióval, északról és keletről pedig a posztszovjet térséggel határos, és ez a "geopolitikai meghatározottság felerősíti az ország belső stabilitásának és szuverenitása megőrzésének jelentőségét".

Magyarország független, politikailag és gazdaságilag stabil, folyamatosan fejlődő Moldovai Köztársaságban érdekelt - mondta Kövér László, hozzátéve, "kapcsolatainkat az egymás iránti tisztelet és a kölcsönös elismerés alapján kívánjuk szorosabbra fűzni".

A házelnök szólt arról is, hogy Magyarország továbbra is támogatja a Moldovai Köztársaság európai integrációs törekvéseit. Ennek egyik legkézenfekvőbb példája a múlt héten sikeresen zárult parlamenti ikerintézményi program, amely hozzájárult Moldova és az EU, illetve a Moldova és Magyarország közötti együttműködés erősítéséhez, és segíti Moldova modernizációját.

A tájékoztatás szerint Zinaida Greceanii készségét fejezte ki az ikerintézményi program folytatására.

A felek egyetértettek a parlamenti bizottságok közötti közvetlen tapasztalatcsere fontosságában, és megegyeztek a mezőgazdasági bizottságok, a környezetvédelemmel és éghajlatváltozással foglalkozó bizottságok, valamint a külügyi bizottságok együttműködésében is - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!