Közmeghallgatásra vinné a Jobbik a Cédrus Liget ügyét

Belföld, 2017.11.07

Az elmúlt hetekben lakossági megkeresések érkeztek a Jobbik szegedi irodájába az újonnan épülő Cédrus Liget lakóparkkal kapcsolatban, ezért a párt szerette volna a november végi közmeghallgatás témájává tenni az ügyet.

Tóth Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője megfelelő eljárásnak tartaná, ha Szeged széles nyilvánossága részletesen tájékozódhatna az új lakóparkkal kapcsolatban, annak érdekében, hogy az esetleges kételyeket és ellenérzéseket el lehessen oszlatni egy ekkora volumenű beruházás kapcsán. A legalkalmasabb formának és lehetőségnek azt tartaná, ha a szegediek a tervezett közmeghallgatás során egy részletes bemutatást, leírást kapnának beruházótól és az esetleges kérdéseikre válaszokat is kaphatnának a helyiek. A lakossági észrevételek elsősorban arra vonatkoznak, hogy a lakópark megépülte után legalább 600 személyautó jelenne meg a környéken, melyeknek a szűk Bakai Nándor utcán kéne közlekedniük. A futurisztikus kinézetű épületek egyébként főként a gazdagabb társadalmi rétegek számára lesznek vonzók, ami azzal a következménnyel járhat, hogy minden megdrágul a környéken. Ez elsősorban a parkolásra vonatkozik.

Tóth Péter azért, hogy megnyugtató válaszokat kapjanak az érintett polgárok, kezdeményezte a jegyzőnél és a polgármesternél, hogy vigyék be a témát a november végére tervezett közmeghallgatásra, és hívják meg a magánbefektető képviselőjét. A jegyző és a polgármester elfogadták Tóth érveit, és felvették volna a napirendi pontok közé a Cédrus Ligetet, ám a befektető jelezte, hogy távol marad a rendezvénytől. Arra hivatkozott, hogy az ügyben már volt lakossági fórum, ott mindenki feltehette a kérdéseit. A közmeghallgatás tervezett témái egyébként a következők: Tájékoztatás az új, fedett sportuszoda tervezési folyamatáról, beszámoló az európai uniós forrásból finanszírozott „Zöld fejlesztésekről”, melyek az újszegedi ligetet és Odessza városrészt érintik. Mivel a beruházó magántőkét fektet be, a szükséges egyeztetési és tájékoztatási eljárások pedig már megtörténtek, nem kötelezhető, hogy részt vegyen a fórumon, ahol a városi beruházásokról adnak tájékoztatást. A jobbik sajnálja ezt, mert a befektetők helyett ők nem adhatnak választ az építkezés kapcsán felmerült kérdésekre.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!