Köznevelési kerekasztal - Jobbik: a kormányzat belátása nélkül nem lesz változás

Belföld, 2016.02.09

A Jobbik szerint amíg a kormány nem látja be, hogy alapvető reformok kellenek az oktatási rendszerben, addig a köznevelési kerekasztaltól sem várható semmi érdemi lépés.

Dúró Dóra, a kulturális bizottság jobbikos elnöke a testület ülését követően úgy nyilatkozott: a köznevelés rendszere ma csődben van, ennek ellenére a kormánypárti politikusok azzal vannak elfoglalva, hogy a probléma jelentőségét igyekeznek csökkenteni.

Szóvá tette, hogy miközben az iskolák gyakorlatilag működésképtelenek és az állami fenntartásba vétel megbukott, Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt, hogy jó irányba megy az ágazat. Az iskolák, szakmai szervezetek és pártja jelzései már a nemzeti alaptanterv bevezetésekor azt mutatták, hogy nem jó az irány, a gyerekek és a pedagógusok túlterheltek - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus szerint amíg a kormánypártok és kormányfő nem képes belátni azt, hogy oktatási rendszer nem jó, s amíg nem hoznak erről politikai döntést, addig nem várható rendszerszintű változás. Az nem működik, hogy öt éven keresztül végigvernek egy reformot az oktatás rendszerén, nem nézve sem a pedagógusok, sem a gyermekek érdekeit, majd amikor látják, hogy nem működik, akkor kezdenek el feléjük fordulni - hangoztatta Dúró Dóra, aki szerint ezt fordítva kellett volna csinálni.

Kitért arra is, hogy a Jobbik kiemelt területként tekint az oktatásra, amely a párt "valódi nemzeti konzultációjának" egyik témaköre és a szakmai szervezetek, emberek véleményére alapozva kívánnak választási programot írni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!