Külföldi egyetemek - Elkezdődött a felsőoktatási törvény módosítása elleni demonstráció

Belföld, 2017.04.09

A  felsőoktatási törvény módosítása elleni demonstráció  kezdődött az Oktatási Szabadságot csoport szervezésében Budapesten, a Várkert bazár bejáratánál, vasárnap délután.

Az Oktatási szabadságot csoport demonstrációja Budapesten A szervezők és tiltakozók szerint a felsőoktatási törvény módosítása ellehetetleníti a Közép Európai Egyetem (CEU) magyarországi működését, ezért azt kérik Áder János köztársasági elnöktől, hogy az Országgyűlés által kedden megszavazott törvényt ne írja alá, hanem küldje vissza a parlamentnek újratárgyalásra, vagy az Alkotmánybíróságnak alkotmányossági felülvizsgálatra.

A rendezvény kezdetén a tiltakozók nagyrészt megtöltötték a Duna-part Várkert bazár előtti szakaszát, a Lánchídtól az Erzsébet hídig. A demonstrálók közül volt aki nemzetiszínű, illetve uniós zászlókat lobogtatott, mások "állítsuk meg Orbán Viktort" feliratú molinókat, táblákat tartottak a magasba, a "CEU-val vagyunk" kitűzőket viseltek, illetve többen azt énekelték: "Áder János, Áder János ébredj fel, ébredj fel!" Egy nagyobb molinón a "Civil vagyok, magyar vagyok, szabad vagyok" felirat volt olvasható, és több kisebb lapon is ez a szöveg állt.

A menet a " Miért féltek az oktatástól? " feliratú molinó mögött indult el, a tervek szerint a CEU Nádor utcai épületének érintésével a Parlament elé.

A demonstráció kezdetén Berg Dániel a CEU hallgatója azt hangsúlyozta, hogy a tüntetés nemcsak egy egyetemről, hanem egy országról szól, arról, hogy azt mondjuk és azt gondoljuk, amit akarunk. Ez szabad társadalom nélkül lehetetlen - tette hozzá. Arról is szólt, hogy Áder János köztársasági elnöknek lehetősége van arra, hogy megmutassa nemcsak pártkatona, hanem államférfi.
(MTI)

Galériánk

Az Oktatási szabadságot csoport demonstrációja Budapesten Az Oktatási szabadságot csoport demonstrációja Budapesten Az Oktatási szabadságot csoport demonstrációja Budapesten Az Oktatási szabadságot csoport demonstrációja Budapesten Az Oktatási szabadságot csoport demonstrációja Budapesten
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!