Külföldi egyetemek - Emmi: nem az amerikai diplomát kiadó "offshore" egyetemet akkreditálta a MAB

Belföld, 2018.03.01

Nem az amerikai diplomát kiadó "offshore Soros-egyetemet" (CEU) akkreditálta a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) - közölte a sajtóban megjelent hírekre reagálva az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-vel.

A CEU előző nap arról számolt be, hogy a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság "az ötévente esedékes felülvizsgálatát követően megújította az egyetem magyar jogi entitása, a Közép-európai Egyetem intézményi akkreditációját".

A minisztérium csütörtöki közleményében azt írta, hogy a MAB a magyar jogszabályok alapján jogszerűen működő, magyar oklevelet kiadó Közép-Európai Egyetemet akkreditálta az intézmény saját kérelmére, ugyanis 2017. december 31-én lejárt az öt éves intézményakkreditációja.

"Az amerikai jog szerint működő, az amerikai akkreditáció hatálya alatt működő, amerikai diplomát kiadó, offshore-nak számító CEU-val kapcsolatban továbbra is folyik a vizsgálat arról, hogy folytat-e egyáltalán honos országában képzést. A törvények minden egyetemre, a Soros-egyetemre is vonatkoznak" - fogalmazott a minisztérium a közleményben, álhírnek minősítve a sajtóban megjelent, a CEU-akkreditációjára vonatkozó híreket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!