Külügyi államtitkár: Magyarország megvédi magát és teljesíti a tőle elvárhatót

Belföld, 2018.10.03

Az éghajlatváltozás és a migráció kérdésében Magyarország nyilván nem tudja megváltoztatni a világot, de megvédi magát, és teljesíti, ami tőle elvárható - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára szerdán Budapesten.

Magyar Levente a Biztonsági kihívások a 21. században (Éghajlatváltozás - Migráció) címmel tartott konferencián felszólalásában hangsúlyozta: a klímaváltozás létező jelenség, amelynek drasztikus hatásai vannak, és leginkább a Föld szegényebb országai vannak a legkiszolgáltatottabb helyzetben.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen rendezett tanácskozáson az államtitkár úgy vélte, onnan, ahol ellehetetlenül természeti okokból az élet, az emberek a jobb körülményekkel bíró helyekre érkeznek, ezért folyamatos nyomás lesz a világ fejlettebb régiói, és így Magyarország irányába is.

Magyar Levente szerint ebben a helyzetben lehet alkalmazni a direkt módszert, így nem engedjük be a tömegeket, amelyeket nem tudunk befogadni.

Emellett pedig Magyarország él az indirekt beavatkozás lehetőségével is, vagyis megvizsgálja, hogy miként járulhat hozzá ahhoz, hogy minél kevesebben keljenek útra - magyarázta. Közölte: Magyarország a méretéhez képest jelentős összeggel támogat nála fejletlenebb országokat.

Az államtitkár kijelentette: Magyarország nyilván nem tudja megváltoztatni a világot, de megvédi magát, és teljesíti, ami tőle elvárható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!