Kunhalmi: az MSZP tájékoztatást vár Németh Szilárdtól az alapítványának támogatásáról

Belföld, 2017.05.28

Az MSZP tájékoztatást vár Németh Szilárdtól az alapítványa kétmilliárd forintos támogatása ügyében; ha a szocialisták rövid időn belül nem kapnak választ, hűtlen kezelés miatt feljelentést tesznek - mondta Kunhalmi Ágnes, a párt budapesti elnöke vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján.

Kunhalmi Ágnes, a sporttal is foglalkozó országgyűlési bizottság alelnöke közölte: a kormánypárti politikusnak hétfőn a parlamentben, a Fidesznek pedig levélben teszik fel kérdéseiket. Ha semmilyen csatornán nem kapnak választ, akkor "muszáj továbblépni" - fogalmazott.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: a Fidesz-alelnök által tavasszal alapított, saját csepeli lakcímére bejegyeztetett alapítvány a szintén Németh Szilárd által elnökölt Magyar Birkózó Szövetségtől kapott közpénzt, ez pedig nagyon sok kérdést vet fel.

Kunhalmi Ágnes közlése szerint Németh Szilárd az elmúlt években kezdte vegzálni a civil szervezeteket azzal, hogy nem igazán megfelelő módon bánnak a közpénzekkel, és a rájuk bízott forrásokkal. Most pedig azt lehet látni, hogy Németh Szilárd esetleg hűtlenül kezeli az adóforintokat - mondta. Kifogásolta, hogy a fideszes politikus és pártja is hallgat a témában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!