Kvótareferendum - A kormány a Facebook-oldalán tette közzé a tájékoztató kiadványt, amely minden háztartásba el fog jutni

Választás 2018, 2016.09.01

Kikerült csütörtökön a kormány Facebook-oldalára a népszavazással kapcsolatos tájékoztató kiadvány, amelyet minden magyar háztartásba eljuttatnak.

A https://www.facebook.com/kormanyzat/ oldalon elérhető poszt szerint a kiadvány bemutatja a brüsszeli kényszerbetelepítési tervek legfontosabb összefüggéseit, emellett fontos gyakorlati tudnivalókat tartalmaz a szavazás menetéről.

A poszthoz csatolt képen például a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok számára foglalják össze a szavazással összefüggő legfontosabb tudnivalókat, így például azt, hogy a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok automatikusan felkerülnek a központi névjegyzékbe, így nem kell regisztrálniuk.

A kiadványban felhívják a figyelmet arra, hogy a szavazóhelyiségben a választópolgárnak igazolnia kell személyazonosságát és lakcímét. Jelzik azt is, hogy aki a szavazás napján nem a lakóhelyén tartózkodik, kérheti, hogy egy másik magyarországi településen vagy valamelyik külképviseleten szavazhasson, az átjelentkezési kérelmeket szeptember 30-án 16 óráig kell benyújtani, a külképviseleti névjegyzékbe vételt pedig szeptember 24-én 16 óráig lehet kérni a választópolgár lakcíme szerinti település jegyzőjénél vagy a www.valasztas.hu oldalon.

A tájékoztató kiadványban arról is szó van, hogy a szavazás során a választópolgár - miután igazolta magát - megkapja a lebélyegzett szavazólapot és a borítékot, az átvételt pedig aláírásával igazolja. Szavazni az "igen" vagy a "nem" feletti körbe írt, két, egymást metsző vonallal (x vagy +) lehet.

A kormány Facebook-posztjában hangsúlyozzák: "az október 2-i népszavazás Magyarország jövőjéről szól, és arról, hogy meg tudjuk-e védeni közösségeinket és kultúránkat".

(https://www.facebook.com/kormanyzat/photos/a.134933189912743.29836.120370174702378/1159252517480800/?type=3&theater)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!