Kvótareferendum - Zugló többé nem használja a központi paravánokat

Választás 2018, 2016.10.20

Zuglóban a választások, népszavazások lebonyolításakor a jövőben nem használhatók a szavazóparavánok, kizárólag zárt fülkék kerülhetnek a szavazóhelyiségekbe - közölte csütörtökön Makranczi László, a 8-as számú országgyűlési egyéni választókerületi választási irodájának vezetője az MTI-vel.

Makranczi László arra reagált, hogy a Kúria megváltoztatta a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, és megállapította, a zuglói választási iroda megsértette a választás titkosságát, amikor az október 2-i népszavazáson nem biztosított megfelelő szavazófülkét.

A választási irodavezető kifejtette: a papírból készült szavazófülkéket a Nemzeti Választási Iroda (NVI) bocsátotta a helyi választási iroda rendelkezésére, a paravánokon a zuglói választási iroda munkatársai semmit nem módosítottak.

A helyi bizottság tagjai a választás lebonyolításakor teljesen jóhiszeműen jártak el, amikor azt feltételezték, hogy a NVI által biztosított fülkék a jogszabályoknak maradéktalanul megfelelnek.

Jelezte továbbá, hogy a papírparavánok használatának tilalmát a Kúria döntésétől függetlenül október 4-én már elrendelte.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!