Lakópark épülhet a Gellért Szabadidő Központ területén

Belföld, 2021.12.15

A pénteki városi közgyűlés előtt az összes szakbizottság megtárgyalja a képviselő-testület elé kerülő előterjesztéseket. A pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság szerdai ülésén többek között egy új szegedi lakópark építése is szóba került.

Gellért Szabadidőközpont
A pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság megszavazta, hogy a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. 2022. január 01. napjától 2022. december 31. napjáig terjedő futamidőre szólóan, 130 millió forint összegű bankszámlahitel keret felvételére szerződést kössön a Raiffeisen Bank Zrt.-vel. A Szegedi Közlekedési Kft. esetében a hitelkeret 800 millió forint lesz. A hitel biztosítékaként a Dózsa utca 8. szám alatt található ingatlan szolgál, amit a köznyelv parkolóházként ismer.

A bizottság jóváhagyta, azt is, hogy a Szegedi Távfűtő Kft. az E2 Hungary Energiakereskedelmi és Szolgáltató Zrt.-vel, a 2021. október 01. napjától 2022. október 01. napjáig tartó szállítási időszakra vonatkozó földgáz-adásvételi szerződést megkösse. Ez a megállapodás biztosítja a távfűtést a következő hónapokban, igaz az elszabaduló energiaárak miatt meglehetősen nehéz megjósolni, mekkora lesz a cég valós költsége a fűtési időszakban. Közben a Szegedi Távfűtő Kft. átáll havi elszámolásra, ami nem azt jelenti, hogy minden hónapban mérni fogják az óraállást, inkább technikai jellegű a módosítás.

Fontos döntés volt az is, hogy az önkormányzat átminősíti azt a területet, amely a Gellért Szabadidő Központ Derkovits fasor felé eső része. A Gellért és Fiai Consulting Kft-vel kötendő megállapodás értelmében a cég 65 millió forintot utal az önkormányzat részére, amit fenntarthatósági és környezettudatos beruházásokra használhat fel a város. A jelenleg parkolónak és szabadtéri rendezvényeknek helyet adó területet pedig a cég beépítheti az átminősítés eredményeként. Bár részletes tervek még nem állnak rendelkezésre, de az ülésen elhangzott, hogy egy családi házakból álló lakópark épülne itt. Egyesek szerint körülbelül 20, mások szerint közel 40 ilyen épület létesülne a területen. A tervet a kormánypárti képviselők ellenezték, mondván, hogy zöld területet vesznek el a várostól, de Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester emlékeztetett rá, hogy ez egy jól megközelíthető, közművesített terület, ezért jóval kevesebb felfordulással jár majd az építkezés, mintha a város szélén kezdenének egy lakópark építésébe. A szabadidő központ ugyanakkor vállalta, hogy felújítja az itteni sportlétesítményeket, többek között a teniszpályákat. A tervezetről egyébként már tárgyaltak az októberi közgyűlésen is, akkor támogatta a képviselő-testület többsége az elképzelést.
(Webrádió)

Címkék

Gellért Szabadidő Központ Gellért és Fiai Consulting Kft.
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!