Lánchíd - Főpolgármester-helyettes: szombattól 30 kilométer/órás sebességkorlátozás lép életbe a hídon

Belföld, 2020.06.24

Szombattól 30 kilométer/órára csökken a megengedett sebességhatár a Lánchídon - közölte Tüttő Kata főpolgármester-helyettes szerdán. A főpolgármester-helyettes azt is tudatta, hogy a Fővárosi Önkormányzat vezetése megtiltja a Lánchíd használatát az augusztus 20-ai tűzijáték és állami ünnepség céljaira.

Tüttő Kata az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén megerősítette, hogy heteken belül kiírják a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárást, ezzel az elmúlt évek halogatása után elkezdődik végre a 171 éves híd felújítása.

A főpolgármester-helyettes emlékeztetett: a tavaly októberben megválasztott városvezetés a Lánchíd terhelésének csökkentése érdekében már kitiltotta a hídról az öt tonnánál nehezebb járműveket. A városvezetés már februárban kezdeményezte a kormánynál, hogy a Lánchíd felújításának várható költségeinek csak kis részét fedező állami hozzájárulást a hídszerkezet felújítására költhesse, közbeszerzés keretében.

Az azóta eltelt időben a Budapest Közút, mint a Lánchíd fenntartója napi szinten ellenőrzi a híd állapotát, az észlelt hibákat kijavítják, hetente adnak jelentést a városvezetésnek - írta Tüttő Kata. Hozzátette: a Budapest Közút javaslatai alapján arról döntött a városvezetés, hogy a Lánchíd megóvása, védelme érdekében újabb intézkedéseket hoz.

"A hídon, június 27-től 30 kilométer/óra a megengedett sebességhatár, és mivel az elmúlt évek tűzijátékai is hozzájárultak a hídszerkezet egyes elemeinek rozsdásodásához, ezért mostantól a Lánchíd az augusztus 20-ai tűzijáték és állami ünnepség céljaira nem használható" - írta közleményében a főpolgármester-helyettes.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!