Lehet Más a Jövő: az IKSZ hazugságokat terjeszt az Isztambuli Egyezményről

Belföld, 2017.05.19

Az LMP ifjúsági szervezete szerint a nők elleni erőszakkal szembeni fellépés szükségességét vonja kétségbe az, aki le akarja beszélni a kormányt az Isztambuli Egyezmény ratifikálásáról.

Apostol Klaudia és Páli Zoltán, a Lehet Más a Jövő társelnökei pénteken közleményben reagáltak az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnökének szavaira. Nacsa Lőrinc azt mondta: rendkívül kockázatos lenne az isztambuli egyezmény Magyarország általi ratifikálása, ezért a szervezet arra kéri a kormányt, ne terjessze be aláírásra a dokumentumot.

Az IKSZ zavaros ideológiai magyarázatai valójában megakadályoznák a kormányt abban, hogy átfogó intézkedéseket tegyen a nők elleni erőszak felszámolására - szól a Lehet Más a Jövő közleménye, a szervezet pedig arra kéri a kormányt, még a tavaszi ülésszakban ratifikálja az egyezményt.

Közölték: az IKSZ érvelése tele van valótlanságokkal. Ide sorolták például azt az állítást, hogy az Isztambuli Egyezmény csak "látszólag" lép fel a nők elleni és családon belüli erőszakkal szemben, a valódi célja "a hagyományos családmodell lebontása az európai országokban." Szerintük nem olvasták a dokumentumot, mert abban az áll, hogy annak célja "a nőkkel szembeni erőszak és a kapcsolati erőszak megelőzése, üldözése és megszüntetése", "a nők és férfiak közötti tényleges egyenlőség elősegítése, a nők helyzetének megerősítése révén".

Emlékeztetnek: a magyar kormány három éve aláírta, de a mai napig nem hirdette ki a dokumentumot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!