Lelassítják a forgalmat a Szilléri sugárúton

Belföld, 2018.01.18

Körforgalmat alakítanak ki a Szilléri sugárút legforgalmasabb szakaszán a Debreceni és a Fecske utcák között. A tavasz végén kezdődhet meg az átalakítás, mely körülbelül 90 millió forintba kerül majd.

Évek óta nehéz az átkelés a gyalogosok, és kerékpárosok számára a város egyik legforgalmasabb kereszteződésében. Mivel több oktatási intézmény és szolgáltató is található a környéken, szinte egész nap sűrű a forgalom ezen a szakaszon. Az önkormányzat ezért döntött úgy, hogy körforgalommal teszi biztonságosabbá a a közlekedést.

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester elmondta, hogy elindult a közbeszerzési eljárás, így néhány héten belül kihirdetik a győztes kivitelezőt, a szerződéskötés után pedig kezdődhet a beruházás. A körforgalom kialakításán kívül egyéb felújítások is lesznek a Debreceni és Fecske utca, valamint a Szilléri sugárút környékén, így a körforgalom környezetében rendbe rakják a buszmegállókat, a bevezető utcák torkolatát, a Szilléri sugárúti kerékpárutat, és az útpálya is aszfaltozásra kerül egy hosszú szakaszon.

Mivel korábban teljesen felújították a Tabán utcai óvodát, az itt található általános iskolában pedig nyáron kezdődnek a rekonstrukciós munkák, őszre teljesen átalakul a környék. 
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!