Leromlott városrészben élőknek segít a Lakható Szekszárdért Egyesület

Belföld, 2018.05.27

Közösségépítéssel és az ott élők egyéni fejlesztésével segíti a város egyik leromlott állapotú részének élhetőbbé tételét a Lakható Szekszárdért Közhasznú Egyesület.

A szervezet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program százmillió forintos támogatásával valósítja meg a hároméves projektet a tolnai megyeszékhely újvárosi részén.

A Rákóczi, Patak és Pollack Mihály utca által határolt területen mintegy kétszázan élnek, nagy részük mélyszegénységben, közülük a 15-59 éves korosztályhoz tartozó mintegy száz ember társadalmi integrációját segítik majd - mondta Sándor Tamás, a program szakmai vezetője az MTI-nek. Hozzátette: július 16-tól 36 hónapon keresztül iskolai felzárkóztató, egészséges életmódra nevelő bűnmegelőzési programokat tartanak, és hetven ember számára egyéni fejlesztési tervet készítenek.

Sokak esetében az általános iskolai végzettség megszerzése a cél, másoknál az, hogy kijussanak a munkaerőpiacra.

Megjegyezte: az újvárosi szegregátumot nagyrészt romák lakják, ezért a roma és nem roma lakosság együttélését közösségépítéssel kell erősíteni.

Szekszárdon három leromlott állapotú városrész szerepel a fejlesztendő területek között, az újvárosi részen az elmúlt tíz évben nem valósult meg integrációs program - mondta a projektvezető.

Az érintett területen a képzésekkel és közösségépítéssel párhuzamosan - szintén európai uniós támogatással - önkormányzati bérlakásokat újít fel és közösségi teret is létrehoz a város önkormányzata.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!