Letették a Démétér Ház új épületszárnyának alapkövét

Belföld, 2017.12.04

Letették a csontvelő-átültetésen átesett, orvosi felügyeletet igénylő gyerekek és szüleik részére fenntartott Démétér Ház új épületszárnyának alapkövét hétfőn Budapesten.

Letették a Démétér Ház új épületszárnyának alapkövét Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház területén működő Démétér Házban így a mostani 9 helyett 14 apartman kialakítására lesz lehetőség.

Kriván Gergely osztályvezető főorvos, a Démétér Alapítvány elnöke a rendezvényen elmondta, a Szent László Kórház gyermekhematológiai és őssejt-transzplantációs osztályán évente 45-50 gyermeken végeznek életmentő beavatkozást.

Hozzátette, a betegek az ország különböző pontjairól érkeznek, és heteket töltenek a kórházban. A lábadozás időszakában, a csak lassan erősödő immunrendszer miatt gyakori orvosi ellenőrzésre van szükségük.

Kiemelte, a gyermekek gyógyulása szempontjából fontos, hogy ebben az időszakban is szüleik közelében lehessenek, erre teremt lehetőséget az osztálytól száz méterre lévő Démétér Ház, amely tíz éve működik - mondta.

Kriván Gergely kitért arra, a bontási munkálatok néhány héttel ezelőtt megkezdődtek, az állam 42 millió forint támogatást adott a beruházáshoz. Hozzátette, a beruházás összköltsége 170 millió forint.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár arról beszélt, rövidebb az ápolási idő, ha a szülő beteg gyermeke mellett lehet.

Hozzátette, 1992 óta több mint 650 transzplantáció történt az országos centrumként működő kórházban. Úgy fogalmazott, meg kell találni az egészségügyi és a szociális ellátás közötti vékony határmezsgyét, hogy a beteg gyereket ne kelljen elszakítani családjától a gyógyulás idejére.

Kiemelte, a kormány idén 80 millió forinttal támogatja a magyar gyermekonkológiai hálózatot.

A sajtóanyag szerint az építkezés a Market Zrt. kivitelezésében kezdődik, de a befejezéshez jelentős társadalmi összefogásra van szükség. A Démétér Alapítvány ezért egy interaktív, adománygyűjtő játékot indított, amelynek keretében a ház új szárnyának tégláit és épületszerkezeti elemeit lehet megvásárolni, így támogatva a valódi építkezést.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Letették a Démétér Ház új épületszárnyának alapkövét Letették a Démétér Ház új épületszárnyának alapkövét
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!