Letették Törökbálint új városközpontjának alapkövét

Belföld, 2017.08.08

Alapkőletétellel kezdődött meg kedden Törökbálint új városközpontjának építése, a háromhektáros terület fejlesztésének első ütemében 1,2 milliárd forintos, önerőből megvalósuló beruházással új városházát építenek.

Aradszki András (KDNP), a térség országgyűlési képviselője az alapkőletétel és a kivitelezői szerződés aláírása előtt kijelentette: "Törökbálint érett várossá vált, de mindeddig hiányzott az ezt megjelenítő önálló városháza". Hozzátette, a beruházás révén ez lesz az egyik legélhetőbb település Magyarországon.

Elek Sándor (Fidesz-KDNP), a Pest megyei város polgármestere az MTI-nek elmondta, az új városházán az önkormányzaton kívül kormányablak, a városgondnokság, valamint a Magyar Posta kirendeltsége kap helyet. A fejlesztés egyik előnye, hogy a törökbálinti lakosoknak számos ügy intézéséhez már nem kell majd az érdi járási hivatalba utazniuk - tette hozzá.

A 2400 négyzetméteres épületet, amely száz ember számára biztosít korszerű munkahelyet, egy év múlva adják át. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárást az É-Z Konzorcium nyerte el.

Az új városközpont az előzetes tervek szerint modern és városias látványt nyújt majd, mégis megőrzi Törökbálint kertvárosias jellegét. A háromhektáros területen étteremet, kávézókat, játszóteret, városi parkot, valamint kereskedelmi egységeket szeretnének elhelyezni. A fejlesztés által érintett ingatlanon lévő elhanyagolt épületeket korábban elbontották - ismertette a polgármester.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!