Lezárás és vízvezeték-rekonstrukció az Aradi Vértanúk terén

Belföld, 2023.01.10

A Szegedi Vízmű Zrt. tájékoztatása szerint a társaság vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat végez két ütemben az Aradi Vértanúk terén 2023. január 9-től a tervek szerint egészen február végéig. A munkálatok során az arra közlekedőknek útlezárásra és forgalomterelésre kell számítania.

Aradi Vértanúk tere felújítás A Szegedi Vízmű közleményében rámutatott, hogy a több mint 50 éves vezetéknél nem halasztható tovább a felújítás, tekintettel arra, hogy a vezetékszakaszon korábban rendszeresen előfordultak szivárgással járó meghibásodások, legutóbb például december végén. A munkálatokat a Szegedi Vízmű Zrt. végzi, a meglévő vízvezeték átépítése nyílt munkaárokban történik. A rekonstrukció a városi Vízügyi Építési Alap terhére valósul meg.  

Az Aradi Vértanúk tere körüli útszakasz a Rerrich Béla téri leágazástól a Zrínyi utcáig lezárásra került az autós, valamint a kerékpáros forgalom elől is.

Mind az autósok, mind a kerékpárral közlekedők a Rerrich Béla téren keresztül tudják megkerülni a lezárást, a Rerrich Béla tér és a Somogyi utca közötti úton, ahol a forgalmi irány a munkálatok idejére ideiglenesen megváltozik (Rerrich tér irányából lehet csak haladni a Somogyi utca felé).

A vízmű tájékoztatása szerint a beruházás a villamosközlekedést nem befolyásolja.  

Az érintett körzetben az ivóvízszolgáltatásban csak átmeneti, kisebb időszakos korlátozások várhatóak, melyről az érintett fogyasztókat a Vízmű az előírásoknak megfelelően tájékoztatja.

Az előzetes tervek szerint 2023. február végén állhat helyre a megszokott közlekedési rend, az útszakasz teljes szélességű aszfaltozását követően. A közlekedőket táblák segítik a felújítás helyszínén - tájékoztatott közleményben a Szegedi Vízmű Zrt.

 
(Webrádió)

Címkék

Szegedi Vízmű Zrt Felújítás Aradi Vértanúk tere Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!