Lezárult a bölcsődefelújítási program első szakasza Szegeden

Belföld, 2017.07.21

Két év alatt másfél milliárd forintból hat bölcsődét újítanak föl uniós támogatással Szegeden, az első szakaszban a Cső és a Dobó utcai intézmény rekonstrukciója történt meg - közölte Botka László (MSZP) polgármester pénteken a Tisza-parti városban.

A szocialista politikus a Dobó utcai bölcsőde 130 éve emelt, és most teljes körűen felújított épületének átadásán elmondta, a munkálatok célja az intézmények energetikai korszerűsítése volt. Közölte, a forrást nagyobb részt uniós támogatásból, valamint önkormányzati forrásából biztosították.

A szegedi bölcsődék új fűtési rendszert és hőszigetelést kapnak, kicserélik a nyílászárókat, emellett megújulnak a csoportszobák és a kiszolgáló helyiségek is. Idén két intézmény felújítása történt meg, jövőre négy másik bölcsőde rekonstrukciója kezdődik el - mondta.

Botka László szerint Szeged hagyományosan a legnagyobb és legmagasabb színvonalú bölcsődei rendszert működteti a hazai nagyvárosok között. A város 15 önkormányzati fenntartású bölcsődéjében háromszáz szakember mintegy ezer gyermek gondozását látja el.

A szegedi bölcsődei hálózat fenntartására évente 2 milliárd forintot fordít az önkormányzat, ennek csupán harmada érkezik a központi költségvetésből, a nagyobbik részét a város biztosítja saját bevételeiből - mondta a polgármester.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!