Liberálisok: a szélsőjobboldali mozgalmak magyarországi kötődése is nemzetbiztonsági ügy!

Belföld, 2017.09.12

Október közepére ígért tájékoztatást a szélsőjobboldali mozgalmak magyarországi kötődéséről a nemzetbiztonsági bizottságnak és Fodor Gábor független képviselőnek, a vizsgálat kezdeményezőjének a Belügyminisztérium államtitkára a parlamenti testület keddi budapesti ülésén.

Fodor Gábor, aki nem tagja a bizottságnak, a testület üléséről távozva újságíróknak elmondta: parlamenti képviselőként kezdeményezte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság foglalkozzon az üggyel.

A politikus felidézte, sajtóhíradásokban jelent meg, hogy Toroczkai László, a Jobbik alelnöke egy horvát szélsőjobboldali mozgalom, a Tiszta Jogpárt korábbi politikusával, Frano Cirkóval találkozott. A liberális politikus hozzátette: az utóbbi időben többször is hallották, hogy az európai szélsőjobbnak egyfajta "letelepedési helye" lett Magyarország, és a szálak nem egy alkalommal vezettek Toroczkai Lászlóhoz, illetve a Jobbikhoz.

A brit, francia és svéd szélsőséges szervezkedéseknek is vannak Magyarországi szálai, ráadásul több híradás szól arról, hogy a különböző szélsőséges szervezeteket Oroszország támogatja - jegyezte meg Fodor Gábor.

A politikus kiemelte: a parlamentnek és a közéletnek tisztán kell látnia abban a kérdésben, hogy a Jobbiknak, illetve bármely más politikai pártnak milyen kapcsolatai vannak a különböző szélsőjobb mozgalmakkal.

A bizottsági ülésen a Belügyminisztérium államtitkára azt mondta: ebben az ügyben alapos és részletes tájékoztatást kívánnak adni, ígérete szerint október közepén - közölte a politikus.

Sermer Ádám, a párt elnökhelyettese arról beszélt, hogy nemzetbiztonsági szempontból is vizsgálni kell ezt a kérdést.

Vona Gábornak, a Jobbik elnökének el kell döntenie, hogy pártja néppártosodási "kommunikációs fogása" nyomán megpróbál elhatárolódni a Jobbik szélsőséges nacionalista részétől, vagy továbbra is kitart mellette - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!