Liberálisok: miért szüntették meg a budapesti villamosbarát lámpaprogramot?

Belföld, 2017.04.28

A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) arra kéri a BKV-t, hogy adják ki azokat a szakmai tanulmányokat, amelyek alapján megszüntették a villamosbarát lámpaprogramot a fővárosi Nagykörúton.

Szabadai Viktor, a párt budapesti választmányának elnöke pénteki sajtótájékoztatója után az MTI-nek azt mondta: a 2014-es önkormányzati választások óta a döntéshozók folyamatosan "butítják" a fővárosi tömegközlekedést, vagyis leépítik a korábbi fejlesztéseket. Ennek ékes példája, hogy megszüntetik a Nagykörúton azt a közlekedésilámpa-programot, amely eddig a villamosoknak kedvezett az autósokkal szemben - fogalmazott. Hozzátette: eközben buszsávokat is megszüntetnek a fővárosban.

A politikus emlékeztetett, hogy a 3-as metró vonalán közlekedő felújított szerelvények közül is több lerobbant néhány nappal az átadás után. A Magyar Liberális Párt ezért kikérte a teszteredményeket, mert tudni akarták, hogy a próbaüzem alatt is előfordultak-e leállások - mondta. Ezekbe az eredményekbe hamarosan bele is tekinthetnek, de most arra is kérik a BKV-t, hogy ugyancsak adják át nekik a közlekedési lámpák áthangolását alátámasztó szakmai tanulmányokat.

A választmányi elnök azt vélelmezte, hogy nincsenek ilyen szakmai érvek, a 4-6-os villamoson naponta utazó négyszázezer ember kényelmét "politikai utasítások" miatt korlátozzák.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!