Liga a szakszervezet mindig is a béremelésért küzdött

Belföld, 2017.05.25

A Liga Szakszervezetek mindig is a béremelésért küzdöttek, ezért visszautasítják Vona Gábor, a Jobbik elnökének rájuk vonatkozó kijelentéseit.

A szakszervezet ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a Jobbik elnöke sajtótájékoztatóján azt mondta, a bérunió ügyében előzetes megbeszélést tartottak a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával, s a többi konföderációval is keresik a kapcsolatot. A Liga volt az egyetlen, amelyik még az egyeztetésektől is elzárkózott - tette hozzá.

Reagálásban a Liga úgy fogalmazott: folyamatosan tárgyalnak a munkavállalók gazdasági érdekeinek előmozdítása céljából, minden, a kérdésben érintett szereplővel. Ezt támasztja alá a 2016. november 24-én létrejött többéves bérmegállapodás a minimálbérről és a garantált bérminimumról, valamint számos ágazati és helyi szintű bérmegállapodás is.

Hozzátették: egyetértenek minden olyan kezdeményezéssel, amely a munkavállalók szociális és gazdasági helyzetének javítását tűzi ki célul, és minderről május 7-én levélben is értesítették Vona Gábort, ezért is tartják érthetetlennek a pártelnök kijelentéseit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!