LMP: a kormányváltáshoz vezető második lépés a népszavazás

Belföld, 2022.01.04

Az ellenzéki előválasztás a kormányváltás felé vezető út első lépése volt, míg a második lépés ezen az úton az ellenzék által kezdeményezett népszavazás - mondta keddi, online is követhető sajtótájékoztatóján az LMP országgyűlési frakcióvezető-helyettese.

Csárdi Antal közölte: a népszavazással azt kívánja elérni az ellenzék, hogy az álláskeresési járadék folyósítási ideje három hónapról kilencre emelkedjen, valamint azt, hogy a magyar adófizetők pénzéből ne kínai elitegyetem épüljön, hanem a magyar diákoknak kollégiumi ellátást biztosító diákváros.

Kifejtette: Európában Magyarországon a legrövidebb az álláskeresési járadék folyósításának ideje, holott a magyarok ugyanúgy megérdemlik, hogy elfogadható időt kapjanak a munkakeresésre, a diákváros pedig mintegy tízezer diák lakhatását biztosíthatná, ezt azonban ellehetetleníti a Fudan Egyetem terve.

Csárdi Antal kijelentette: a kormányváltás egyetlen célja, hogy egy élhetőbb, és az embereket a fókuszban tartó politika valósulhasson meg. Hozzátette, nemet mondanak arra a gazdaságpolitikára, amely a Fideszhez közel álló érdekcsoportok kiszolgálásáról szól.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!