LMP: a lakóházak szigetelése lenne a valódi rezsicsökkentés

Belföld, 2022.08.06

A fokozott fakivágás helyett a magyarországi lakóingatlanok szigetelése lenne az igazi megoldás az energia- és klímaválságra - közölte szombati budapesti sajtótájékoztatóján a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke.

Kanász-Nagy Máté elmondta: egy napokban megjelent kormányrendelet arra utal, hogy a kormány "erdőirtásba, erdőpusztításba" akar kezdeni, így tervezi megoldani az energiaválságot.

Pedig számos olyan megoldás létezik, amelyekkel szembe lehet szállni az energia- és klímaválsággal, ilyen például a lakóházak szigetelése - közölte.

"Ez jelentené a valódi rezsicsökkentést, hiszen végre nem orosz gázzal fűtenénk a magyar utcákat" - hangsúlyozta az ellenzéki képviselő, hozzátéve: a szigetelési program több tízezer munkahely létrehozásához is hozzájárulna.

Elmondta, az LMP programja azzal számol, hogy ebben a parlamenti ciklusban 650 ezer lakóingatlan szigetelését lehetne megoldani, ezzel 420 ezer tonna szén-dioxid kibocsátását lehetne megelőzni, ami 2 milliárd köbméter földgáz megspórolását jelentené a következő években.

Kanász-Nagy Máté felhívta a figyelmet arra is, hogy szeptember végén időközi önkormányzati választást tartanak Újpesten. A hat ellenzéki párt által támogatott jelölt, Maholányi Zsolt szombaton kezdi az ajánlások gyűjtését - közölte az LMP társelnöke.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!