LMP: avítt megoldás a budapesti fejlesztési tanács létrehozása

Belföld, 2018.10.10

A Lehet Más a Politika (LMP) fővárosi képviselője szerint rossz és idejétmúlt ötlet, 20. századi, avítt megoldás a budapesti fejlesztési tanács létrehozása, helyette olyan intézményekre lenne szükség, mint például a rendszeres társadalmi egyeztetés és a népszavazás.

Gál József szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester (Fidesz-KDNP) sajtótájékoztatójára reagált, amelyen elhangzott: a főpolgármester újra megméretteti magát, és létrehozzák a tanácsot, amelyet társelnöki rendszerben közösen fog vezetni Orbán Viktor és Tarlós István.

Gál József azt mondta, hogy vérfrissítésre lenne szükség: a jövő évi önkormányzati választás arról fog szólni, hogy az idejétmúlt, régimódi városvezetést le tudják-e cserélni egy fiatalosra, modernre, amely érti az ifjúság igényeit.

Autópályák helyett bicikliutakat, sétálóutcákat kéne építeni, fakivágások helyett több zöldterületre lenne szükség, a hajléktalanok "vegzálása" helyett biztonságos lakhatást kellene nyújtani mindenkinek - sorolta, megfelelő családalapítási és pályakezdési lehetőségeket sürgetve.

Budapest fénye folyamatosan kopik a fideszes városvezetés alatt - vélekedett Gál József.

Úgy fogalmazott, a főváros nem a kormányközeli vállalkozók "fejőstehene". Nincs szükség olimpiára és különböző gigaberuházásokra, hanem olyan fejlesztések kellenek, amelyek a településen lakók mindennapjait teszik élhetőbbekké - hangoztatta.

A képviselő szavai szerint 2019-től remélhetőleg Budapesten is elkezdődik a 21. század.

Kérdésre felelve Gál József azt mondta, az LMP egy elnökségi döntése értelmében előválasztást csak pártcsaládon, tehát egy értékközösségen belül tartanak. Az ellenzéki párt nem lát ilyet, így jelenleg semmilyen előválasztásban nem gondolkodik - jelentette ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!