LMP: legkésőbb 2022-ben létrehozzuk a zöldminisztériumot

Belföld, 2020.06.05

Az LMP azon dolgozik, hogy Magyarországnak mihamarabb olyan környezetpolitikája legyen, amely a jelen és a következő generációk számára is biztosítja az egészséges és élhető környezetet - mondta pénteken, a környezetvédelmi világnapon tartott online sajtótájékoztatóján a párt társelnöke.

Schmuck Erzsébet kijelentette: legkésőbb 2022-ben létrehozzák a zöldminisztériumot, és kidolgozzák Magyarország fenntartható klímapolitikáját.

Szerinte a jelenlegi kormány nem veszi komolyan a kérdést, és bár időnként bizonyítani akarja, hogy "zöldül", erről mindig kiderül, hogy csupán egy kommunikációs trükk.

"Az elmúlt tíz évből nem tudok arra példát mondani, hogy a környezetvédelem érdekét, ami mindannyiunk érdeke, előbbre helyezte volna a saját, rövidtávú gazdasági érdekeinél" a kabinet - jelentette ki. A Fidesz szisztematikusan építette le a környezetvédelem intézményrendszerét, felszámolta az önálló környezetvédelmi minisztériumot, gyengítette a környezetvédelmi hatósági rendszert.

"Ezért van az, hogy mindannyiunk szervezetében mérgező anyagok sokaságát lehet kimutatni, hogy a környezetszennyezés miatt többen halnak meg évente Magyarországon, mint a koronavírus-járvány miatt" - mutatott rá.

Schmuck Erzsébet szerint a kormány a klímaváltozás súlyosságát sem érti, "nem fogja fel, hogy a klímaváltozáshoz való alkalmazkodást nem lehet halogatni".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!