LMP: ratifikálni kell az Isztambuli egyezményt

Belföld, 2021.11.25

Továbbra is követeli az Isztambuli egyezmény ratifikálását az LMP. Hohn Krisztina, az ellenzéki párt parlamenti képviselője  határozati javaslatot nyújtott terjesztett az Országgyűlés elé ez ügyben.  

A politikus a csütörtöki, a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján tartott online sajtótájékoztatóján azt mondta: az Országgyűlés évek óta nem építi be a magyar jogrendszerbe az egyezményt, holott az fontos elemeket tartalmaz a kapcsolaton belüli erőszak megelőzése, az áldozatok védelme szempontjából.

A képviselő szerint nem elegendő, hogy a büntető törvénykönyv már szigorúbban bünteti ezeket a bűncselekményeket, sok erőszakos cselekedet ugyanis nem derül ki.

A világjárvány miatti bezártság is rontott az áldozatok helyzetén - folytatta Hohn Krisztina, hangsúlyozva: a családon belüli erőszak nem magánügy; az áldozat ugyanis segítségre szorul.

Ezért mindenkit arra kért, hogy ha tudomása van arról, hogy valaki erőszak áldozatává vált, ne habozzon cselekedni. A politikus a jelzőrendszer megerősítését is szükségesnek tartja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!