LMP: stratégiai tartalékok felélése helyett klímabérletet!

Belföld, 2022.07.31

Minden közösségi közlekedési eszközre érvényes klímabérlet bevezetését követeli az LMP a stratégiai energiatartalékok felélése helyett - közölte a párt országos elnökségének tagja vasárnap sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az egész országra érvényes, havi ötezer forintos klímabérlet azonnali bevezetése érdekében petíciót indított a párt, amelyet a klimaberlet.hu weboldalon lehet támogatni - közölte Hanák Gábor.

A politikus úgy vélekedett: a kormányzati nyilatkozatok azt bizonyítják, hogy a kabinet ódzkodik a zöld megoldásoktól és az LMP-nek a klímabérlet bevezetéséről szóló javaslatára sem érkezett érdemi reakció.

Az intézkedés zöld fordulatot jelentene, amely révén az ország fenntartható irányba indulhatna el. Ehelyett olyan 20. századi megoldásokban látja a kormány az energiaválság enyhítésének lehetőségét, mint a szénbányászat és a Mátrai Erőmű újraindítása - tette hozzá.

Közlése szerint Németországban a lakosság több mint egyharmada vásárolta meg a 9 eurós klímabérletet, ami nagyban kiváltotta az autós közlekedést, vagyis az intézkedés csökkentette a fosszilis energiahordozók használatát.

Továbbá szociális hatása is volt, hiszen lehetővé tette, hogy az alacsonyabb jövedelmű családok is eljussanak nyaralni - mondta Hanák Gábor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!