LMP: a Belügyminisztérium "nagy testvér törvényt" fogadtatna el

Belföld, 2017.08.10

Az LMP szerint az Belügyminisztérium egy "nagy testvér törvényt" akar elfogadtatni, amely lehetővé tenné, hogy mindenkit megfigyeljenek és központi adatbázisba gyűjtsék az adatokat.

Csarnó Ákos, az LMP közigazgatási szakszóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: szintet lépett a nemzeti együttműködés rendszere, egy "újabb nagy testvér törvényt akarnak elfogadni", hiszen a Belügyminisztérium nyilvánosságra került tervezete szerint "hatalmas volumenben" figyelné meg az állam a saját állampolgárait. Elfogadhatatlan, hogy a kormány hétmérföldes lépésekkel akar belelépni az emberek magánéletébe - tette hozzá.

A javaslat szerinte nem segíti a terrorelhárítást és a rendvédelmi szervek munkáját, hanem még több feladatot ad nekik. Elképesztőnek tartotta, hogy a javaslat szerint a rendvédelmi szervek, a közterület-felügyelet, a személyszállítási szolgáltatók, a közúti útdíj ellenőrzésre jogosultak és a közútkezelők felvételeit egy központi tárolóhelyen kellene tárolni.

Hozzátette: még a szálláshely-szolgáltatókat is arra köteleznék, hogy a vendégek adatait listázzák és a tárolják, ami alaptörvénye-ellenes.

Közölte: szeptemberben a nemzetbiztonsági bizottság ülésén rengeteg kérdést tesz majd fel az LMP ebben az ügyben, Pintér Sándor belügyminisztert pedig levélben keresték meg.

Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője úgy fogalmazott: "a Fidesz-KDNP elindítja Magyarország legújabb valóságshow-ját, de ennek nem fogunk örülni, mert mi leszünk ebben a szereplők, Pintér Sándor pedig a nagy testvér szerepét fogja játszani".

Arra a kérdésre, hogy milyen következményei lehetnek az LMP-n belül Ungár Péter viselkedésének a Momentum Nyitás fesztiválján, a szóvivő azt mondta: a párt elnökségi tagja saját maga ellen kezdeményezett etikai vizsgálatot, amely nyolc napon belül elindul, és harminc napon belül jut eredményre. Hangsúlyozta: zavaros történetről van szó, nem tudják pontosan mi történt, ezért az ügy tisztázása érdekében felveszik a kapcsolatot a Momentum vezetőségével is. Hozzátette: Ungár Péter már közölte, hogy sajnálja a történteket és elnézést kért miatta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!