TV műsor

LMP: a döntéseket nem az emberektől távol kell meghozni

Belföld, 2017.12.06

Köztéri fogadóórát tartott szerdán délután Budapesten, a Deák téren az LMP miniszterelnök-jelöltje több tucatnyi pártaktivistával közösen.

Szél Bernadett azt ezt megelőzően tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: miután felállították az országos választási listájukat és elfogadták programjukat, mostantól a kampányra koncentrálnak. Az utcán kívánják megszólítani az embereket mondta, és károsnak ítélte, hogy az érintettek kizárásával, "oligarchák irodáiban" születnek a döntések az emberek jövőjéről.

Az önkormányzatiságot a párt egyik legfontosabb alapelvének nevezte. Szerinte Orbán Viktor miniszterelnök nem bízik még a saját embereiben sem, folyamatos kontroll alatt tartja a polgármestereket. Félelmemből azonban nem lehet erős országot építeni - jelentette ki.

Emlékeztetett a néhány nappal ezelőtti önkéntesség napjára. Beszámolt arról, hogy pártja decemberben gyűjtéseket szervez a nehéz sorsú emberek javára. Bírálta az utcai ételosztás "betiltását" célzó felvetést, és kijelentette: az a virtus, hogy már gonoszságból is megvonnák az emberektől a táplálékot, jól mutatja, milyen mélyre süllyedt a Fidesz-KDNP. Utóbbi pártról azt mondta: tőlük távolabb a keresztény értékektől senki nem áll a magyar parlamentben.

Kérdésre Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja a Jobbikból kilépő Kovács Béla európai parlamenti képviselő elleni vádemeléssel kapcsolatban azt mondta: ami az ügyben történt, azt mutatja, hogy a Fidesznek nem számít a nemzetbiztonság. Az orosz fenyegetettséget az egyik legnagyobbnak nevezte, amely Magyarországot éri, így azt szerinte nem kampánycélokra kellene felhasználni. Szél Bernadett ezt azzal egészítette ki: Kovács Béla ügyét rendre akkor veszik elő, ha a lehető legnagyobb politikai hasznot remélik attól.

Azzal kapcsolatban, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tiltott pártfinanszírozást állapított meg a Jobbiknál, Ungár Péter azt mondta: az ÁSZ beszállt a kampányba, egyértelműen pártpolitikai megrendelés alapján járt el. Kijelentette: egykor a CÖF plakátjaival szemben nem indult eljárás, holott azok szerinte egyértelműen a pártfinanszírozási és plakáttörvény kijátszását célozták. "Félhet az a hatalom, amely nem hajlandó olyan játékszabályok között játszani, amely mindenkire vonatkozik" - fogalmazott.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!