LMP: a Fidesz által tervezett nem a munkából élők költségvetése

Belföld, 2017.04.30

Az LMP szerint a Fidesz által tervezett 2018-as költségvetés csak a szavak szintjén kedvez a munkából élőknek, valójában viszont tönkreteszi a magyar kis- és középvállalkozásokat (kkv) - mondta Schmuck Erzsébet, a párt parlamenti frakcióvezető-helyettese vasárnapi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Szerinte az Orbán Viktor kormányfő által pénteken bejelentett minimálbér-emelést a munkahelyek 80 százalékát adó kkv-knak kell majd kigazdálkodniuk, ebbe viszont azok bele fognak rokkanni.

Ahhoz, hogy valóban a munkából élők költségvetése legyen a jövő évi, az LMP szerint a kkv-k támogatása mellett általános béremelésre lenne szükség a személyi jövedelemadó sávossá tételén keresztül - mondta a képviselő.

Hozzátette: új, egységes közalkalmazotti bértáblát kellene összeállítani pótlékok ki- és bevezetése helyett, továbbá az érintettekkel egyeztetve életpályamodelleket írni. Elengedhetetlen az egészségügyi, az oktatási és a szociális szférától elvett forrásokat visszapótolni ezekbe az ágazatokba - hangsúlyozta Schmuck Erzsébet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!