TV műsor

LMP: a Fidesz és a Jobbik támogassa a devizahitelesek megmentését!

Belföld, 2017.08.11

Az LMP felszólítja a Fidesz- és a Jobbik-frakciót, hogy tagjai vegyenek részt a parlament rendkívüli ülésén, és ott támogassák az LMP devizahitelesek megmentéséről szóló javaslatát - közölte Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A szóvivő úgy vélte: a Jobbik elárulta és becsapta a devizahiteleseket, mert ugyan korábban bejelentette, hogy támogatja a parlament rendkívüli ülésének összehívását, a jobbikos képviselők aláírásaikkal mégsem támogatták a kezdeményezést.

Ugyanakkor - folytatta - a szükséges 40 aláírás összegyűlt, így a parlament megtárgyalhatja az LMP javaslatát, amely újra bevezetné Magyarországon a kilakoltatási moratóriumot, és felfüggesztené a jelenleg zajló kilakoltatási eljárásokat.

Kanász-Nagy Máté a kezdeményezést azzal indokolta, hogy a devizaadósok közül 60 ezer családot érinthet a kilakoltatás, és csaknem 10 ezer családdal szemben már el is indult az eljárás.

Az állami cégvezetők prémiumával kapcsolatban megjelent sajtóhírekre reagálva az LMP szóvivője azt mondta: el kell törölni "a pofátlan prémiumok rendszerét". Közölte: az LMP akkor adna akár 80 százalékos prémiumot is az állami cégek vezetőiknek, ha az ott dolgozó vasutasok, postások, kalauzok vagy irodai alkalmazottak is megkapnák ezt a juttatást.

Arra a felvetésre, hogy a Világgazdaság szerint duplájára nőtt a minisztériumi alkalmazottak száma, miközben a Fidesz 2010-ben karcsúbb államot ígért, Kanász-Nagy Máté azt mondta: a Fidesz az állami bürokrácia csökkentésével kapcsolatban is hazudott. Az LMP szerint közalkalmazottakra szükség van a minőségi közszolgáltatások érdekében, de nem az állami apparátust kell felduzzasztani.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!