LMP: a kormány cserben hagyja az egyszülős családokat

Belföld, 2017.08.19

Az LMP szerint a kormány cserben hagyta a gyermekeiket egyedül nevelő szülőket azzal, hogy nem támogatta az ellenzéki párt témában készített javaslatcsomagját.      

Ábrahám Júlia, az LMP elnökségi tagja szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, az egyszülős családok 62 százaléka él szegénységben, amin jelentősen javíthatna a tíz éve változatlan mértékű családi pótlék emelése.

Kiemelte, arra tettek javaslatot, hogy a családi pótlékot emeljék 20 ezer forintra az egy gyermeket nevelő egyedülálló szülők esetében, a kabinet azonban megkeresésükre nem támogatta ezt az elképzelést.

Az LMP emellett úgy tűnik, hiába kezdeményezte a tartásdíj-megállapítás "ezer sebből vérző rendszerének" módosítását, mivel a kormány nem kíván belenyúlni a rendszerbe, indokolt esetekben lehetővé téve például a vagyonosodási vizsgálatok elrendelését - fejtette ki.

Ábrahám Júlia fájónak nevezte azt is, hogy a kabinet nem támogatta a nagycsaládosoknak járó támogatások kiterjesztését a gyermekeiket egyedül nevelő szülőkre.

Az LMP elnökségi tagja kérdésre válaszolva kijelentette, pártjuk azért nem vesz részt az augusztus 20-ra hirdetett ellenzéki demonstráción, mert szerintük a nemzeti ünnepet nem szabad felhasználni ilyen rendezvényekre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!