LMP: a kormánypártok nem akarnak segíteni a devizahiteleseken

Belföld, 2017.08.21

A kormánypártok távolmaradásukkal deklarálták, hogy nem akarnak segíteni a devizahiteleseken - összegezte az LMP véleményét a hétfőre összehívott, de a fideszes és KDNP-s képviselők nélkül határozatképtelenség miatt hamar véget ért rendkívüli parlamenti ülés után az LMP sajtótájékoztatón.

Szél Bernadett társelnök-frakcióvezető azt mondta, kevés emberrel szúrtak ki annyira az elmúlt években, mint a devizahitelesekkel, és nem méltó a kormányzásra, aki elmulasztja annak lehetőségét, hogy segítsen ezeken az embereken. Az ülésen a kabinet azt is beismerhette volna, hogy korábban nekiment a felsőoktatásnak, de ehelyett a Fidesz-KDNP gyakorlatilag "lesorosozta" az ellenzéket - folytatta a politikus. A CEU-ügy üzenete szerinte az, hogy ma Magyarországon senki nincs biztonságban, senki sem tudja, hogy ki lesz a következő, akit a Fidesz-KDNP "ki akar végezni, el akar törölni".

Hadházy Ákos, a párt másik társelnöke azt mondta, remélték, hogy kormánypárti politikusok is részt vesznek az ülésen, de végül csak "a frakció esze, Kósa Lajos" jelent meg. Győzött a kormányzati képviselők lustasága, érzéketlensége és valószínűleg a gyávasága is - foglalta össze véleményét.

Nem sikerült megmenteni emberek ezreit, de a kormányváltás után az első intézkedések között fognak segíteni a devizahiteleseken - ígérte a képviselő.

Szerinte a kormánypártok beismerték, ezer milliárd forintot szedtek be a bankok devizahitelből származó extraprofitjából. A kabinet ezt a pénzt elvette a bankokból, de nem segítette meg belőle az adósokat - bírált Hadházy Ákos.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!