LMP: a rendszerszintű korrupció következménye a BKK-botrány

Belföld, 2017.07.24

Az LMP a rendszerszintű korrupció újabb következményének tartja a Budapesti Közlekedési Központnál tapasztalt (BKK) jegyrendszer-botrányt.

Ahogy Kanász-Nagy Máté, az LMP ifjúsági szakszóvivője hétfői sajtótájékoztatóján fogalmazott, a szétlopott, elcsalt közbeszerzések teszik élhetetlenné az országot, a rendszerszintű korrupció az, ami lerontja a közszolgáltatások minőségét.

Leszögezte: a jegyrendszer-ügyben mind a megrendelőnek, mind a beruházónak választ kell adnia arra, miért kerülték meg a közbeszerzést. A politikus a BKK vezérigazgatójának, távozását követelte, "édeskevésnek" ítélve Dabóczi Kálmán bocsánatkérését. Szerinte a vezető egy "alibifeljelentéssel" próbált kibújni a felelősségre vonás alól.

Kanász-Nagy Máté érthetetlennek ítélte a főpolgármester "lapítását" is az ügyben, és felszólította Tarlós Istvánt, hogy adjon választ arra: mikor meneszti a BKK vezetőjét.

Az LMP ifjúsági szakszóvivője az egész fővárosi közlekedési rendszer megújítását sürgette, amelyen belül a tarifák egységesítését és csökkentését is szorgalmazta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!