LMP: megakadályoztuk, hogy a kormány egy multinak adjon termőföldet

Belföld, 2017.08.15

Az LMP országgyűlési képviselője szerint pártja akadályozta meg, hogy a kormány egy multinacionális óriásvállalatnak, a génkezelt élelmiszerek előállításában élenjáró Monsantónak játsszon át egy földterületet.

Sallai R. Benedek keddi, budapesti sajtótájékoztatóján ismertette az ügyletet, amely miatt hivatali visszaélés bűncselekményének gyanújával nyomoz a rendőrség.

Elmondása szerint az érintett 10 hektáros területet még januárban osztott fel az állam kisebb egységekre, hogy elkerülhető legyen a három hektár feletti termőföldekre vonatkozó kötelező árvereztetés. A föld egyetlen magánszemély kezébe került, aki a többi között a földtörvény szabályaival ellentétesen minősíttette át a területet telephellyé, majd tízszeres áron kívánta értékesíteni azt a Monsanto Hungária Kft.-nek.

Az LMP ekkor tett feljelentést hivatali visszaélés, hűtlen kezelés és hanyag kezelés gyanújával, támadva a jogellenes átminősítést - folytatta a politikus.

Sallai R. Benedek azt is hozzátette: bár jelenleg a Monsanto földszerzésének ügylete semmis, azt is el szeretné érni, hogy a terület feldarabolását és a tízszeres árú továbbértékesítést is vizsgálja meg a rendőrség. Megjegyezte: arra is választ vár, hogy a földművelésügyi tárca mely vezető tisztségviselőjének hatására zajlanak az ilyen ügyek, mert azok szerinte nyilvánvalóan felsőbb utasításra történnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!