Magyar Orvosi Kamara: megalapozatlan a Reszasz vádaskodása

Belföld, 2018.03.23

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) visszautasítja a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének (Reszasz) tényeket elferdítő, megalapozatlan vádaskodását, amelyeket a tagdíjkedvezmények megvonásával kapcsolatban fogalmaztak meg.

A kamara a Reszasz keddi közleményére reagált, amelyben az állt, nem tartják elfogadhatónak, hogy a megvont tagdíjkedvezményekkel a leginkább rászorultak pótolják a kamara költségvetésének hiányát.

A MOK az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta, hogy gazdálkodása, anyagi helyzete rendezett, stabil. Gazdálkodását az alapszabályban meghatározott és felelősséggel felruházott testületek szabályozzák, ez nem az országos vezetőség jogköre - tették hozzá.

Közölték, a MOK országos küldöttközgyűlése döntött arról, hogy a kamara újabb - törvény által kiszabott - feladatainak forrását nem általános tagdíjemeléssel kell biztosítani. A döntést annak ismeretében hozta, hogy a feladatok elkerülhetetlenek, a források szükségesek, és döntésének következménye a méltányos közteherviselés elvének kényszerű mellőzését jelenti - fűzte hozzá.

A közlemény szerint a MOK Területi Szervezeteinek Tanácsa erre a jogerős döntésére alapozva, annak szükségszerű következményeként fogadta el a kamara 2018-as költségvetését, valamint a tagdíjszabályzat kedvezményeket szűkítő módosítását.

Kiemelték: a kamara a jövőben is arra törekszik, hogy tagjainak a lehető legjobb szolgáltatásokat biztosítsa, érdekeit a legmagasabb szinten eredményesen képviselje. Ez vezetett az elmúlt évtized legjelentősebb egészségügyi béremeléséhez - tették hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!