Magyar fejlesztésű megoldással irtják a HÉV-en a kórokozókat

Belföld, 2017.06.29

Hazai fejlesztésű bevonatrendszerrel küzd a HÉV-eken a kórokozók terjedése ellen a MÁV. Csütörtöki közleményük szerint a Resysten 90 százalékkal is csökkentheti a vírusok és baktériumok mennyiségét a kapaszkodókon és gyakran megérintett felületeken.

A meleg, fülledt, de akár a hűvös őszi-téli időszakban is könnyen elszaporodnak a különböző baktériumok és vírusok. A MÁV-HÉV Zrt. számára kiemelten fontos, hogy a nagy forgalmat lebonyolító járműveken tiszta, egészséges környezetben utazhassanak az utasok, a vállalat ezért döntött úgy, hogy az egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező hazai innovációval látja el a HÉV-szerelvények utasterét - írják.

A tájékoztatás szerint a környezetbarát, a fény energiáját használó rendszert minden HÉV-en alkalmazzák. Ez a megoldás egy éven át megtartja hatékonyságát, így a hagyományos tisztítási megoldások kiegészítéseként képes arra, hogy két takarítás között is meggátolja a kórokozók elszaporodását, terjesztését a sűrűn megérintett felületeken, például a kapaszkodókon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!