Magyar Hírlap - Völner: a bevándorlók családjai a szülőföldjükön egyesülhessenek

Belföld, 2017.06.20

Magyarország is támogatja a bevándorló családok újraegyesítését, de nem Európában, hanem a szülőföldjükön - reagált a Magyar Hírlapnak Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosának hétfői jelentésére, amely szerint az európai országoknak meg kell szüntetniük a menekült családok újraegyesítését gátló akadályokat.

Mint írták, a biztos emlékeztetett: a nemzetközi jog egyértelműen rendelkezik arról, hogy a jog a családegyesítéshez a családi élethez való jog alapvető része, azonban több európai ország "igazságtalan és jogellenes" korlátozó intézkedésekkel akadályozza a menekülteket ennek a joguknak a gyakorlásában.

Völner Pál a Magyar Hírlapban azt emelte ki, hogy Nils Muiznieks a Soros Alapítvány lettországi vezetője volt, így "nem meglepő", hogy az üzletember törekvéseit képviseli, "azaz, hogy minél több migráns jöjjön Európába".

"Abban lennénk partnerek, hogy a migránsok visszatérhessenek szülőföldjükre, és ehhez várjuk az unió segítségét. A céllal tehát egyetértünk, csak az iránnyal nem" - mondta az államtitkár a lapnak, és arra is felhívta a figyelmet, hogy a biztos sem tisztázta a különbséget a bevándorlók és a menekültek között, "pedig a kettő nem ugyanaz". Völner Pál úgy fogalmazott: a menekültek státusát a genfi egyezmény rendezi, "nem George Soros vagy Nils Muiznieks".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!