Magyarul tanuló ukrán gyermekeket fogadtak az Országházban

Belföld, 2017.08.04

Szabó Tünde 220, az elmúlt hetet a zánkai Erzsébet táborban töltő, magyarul tanuló ukrán gyermeket köszöntött a kormány nevében pénteken az Országházban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkársága az MTI-vel.

A közlemény szerint az államtitkár fontosnak nevezte, hogy az Erzsébet táborokban nehéz körülmények közül érkező határon túli gyermekeket is üdülhetnek, tartalmas, izgalmas programokon vehetnek részt. Hangsúlyozta, hogy a magyar nyelv és kultúra értékei "a közös élményeken keresztül válhatnak leginkább a magyar és az ukrán gyermekek közös kincsévé".

A tárca felhívta a figyelmet: idén 440 magyarul tanuló ukrán nemzetiségű gyermek és 60 kísérő nyaralhat a zánkai Erzsébet táborban a Miniszterelnökség és az Emmi által nyújtott támogatás révén, július 30. és augusztus 11. között.

A közös táborozás legfontosabb célkitűzései között említik, hogy a fiatalok ráébredjenek összetartozásukra, megismerkedjenek a magyar nyelv és a magyar kultúra értékeivel. Ezért a program a sport, a hagyományőrzés és kézművesség mellett a magyar, mint idegen nyelv élményalapú oktatását is magában foglalja - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!