Március 15. - BKK: Újpest-központ és a Nagyvárad tér között jár a 3-as metró a hétvégén

Belföld, 2020.03.13

Szombaton és vasárnap Újpest-központ és a Nagyvárad tér között jár az M3-as metró. A belvárosi BKK-járatokon az ünnephez kapcsolódó idézeteket, verseket hallhatnak neves színművészek előadásában - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Azt írták: az ügyfélcentrumokat és a MOL Bubi állomásokat is "ünnepi díszbe" öltöztették, a köztereken és a járműveken elhelyezett plakátokkal is megemlékeznek városszerte az ünnepről.

Közleményükben emlékeztettek: a kormány, a Főpolgármesteri Hivatal és a pártok döntése értelmében a március 15-i nemzeti ünnepi rendezvények elmaradnak, ezért előre tervezett forgalomkorlátozás nem várható a fővárosban.

Csak a Kossuth Lajos téri ünnepélyes zászlófelvonás miatt a 2-es villamos forgalmában kell korlátozásra számítani vasárnap kora délelőtt: a villamos várhatóan 8:30 és 9:30 között csak a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között jár, az Országház látogatóközpont és a Jászai Mari tér megállót nem érinti. Ebben az időszakban a Kossuth Lajos térnél a villamosra a Széchenyi rakparton lévő megállóban lehet felszállni.

A 2-es villamos vonalán szombaton az N2-es nosztalgiavillamossal, vasárnap pedig az N19-es nosztalgiavillamossal utazhatnak a Deák Ferenc tér-Szent Gellért tér-Katinyi mártírok parkja útvonalon. A hétvégén az R158-as jelzésű járat is közlekedik a Széll Kálmán tér és Zugliget, Libegő között.

A nosztalgiajáratokat nosztalgia vonal- vagy -napijeggyel, illetve éves nosztalgiabérlettel lehet igénybe venni. A nosztalgiajáratok mellett közlekedő retró buszjáratok normál díjszabás szerint vehetők igénybe - áll a BKK közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!