Március 15. - A kormányszóvivő méltóságteljes ünneplésre kér mindenkit

Belföld, 2017.03.14

A kormány megteremtette az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc méltó megünneplésének kereteit, ezek között mindenkinek méltóságteljesen kell megemlékezni - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő keddi sajtótájékoztatóján, a Magyar Nemzeti Múzeum előtt.

A kormányszóvivő kiemelte: jelenleg is folynak az utolsó próbák az ünnep előtt, a rendezvények méltó keretet adnak a megemlékezésnek. De fontos feltétel a méltóságteljes ünnepelés is, és a hírek szerint többen meg akarják zavarni az ünnepet, egyetlen céljuk a békés és méltóságtejes megemlékezés megzavarása - fogalmazott.

Kovács Zoltán hangsúlyozta: mindenki részéről méltóságteljes viselkedést kérnek.

Kifejtette: szerdán országszerte több mint 650 eseményt rendeznek az ünnep tiszteletére, és minden szervező, politikai párt felelőssége, hogy ezeken a méltóságteljességet garantálja.

Kérdésre Kovács Zoltán elmondta: az elmúlt években kialakult a rendje annak, ahogy a rendőrség, az illetékes állami szervek és a rendezvényszervezők igyekeznek gondoskodni arról, hogy ne zavarja meg senki az ünnepet, és a békesség fenntartása miatt szükség lehet elválasztani azokat, akik meg akarják zavarni a megemlékezést és azokat, akik méltóképpen próbálnak ünnepelni. Mindenkinek joga van szabadon ünnepelni - jelentette ki.

Hozzátette, a miniszterelnökkel kapcsolatos véleménykifejezésnek egyéb módja is van, az ünnepet egységében kell tekinteni, és a pártpolitikának is tiszteletben kell tartania, hogy méltóságteljes legyen az ünnep.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!