Március 15. - Változik a közösségi közlekedés menetrendje szerdán

Belföld, 2017.03.13

A március 15-ei ünnepségek miatt változik a közösségi közlekedés menetrendje Budapesten szerdán.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 2-es villamos szerda reggel rövidített útvonalon, majd két szakaszra osztva közlekedik, a 47-es és 49-es pedig csak délután 4 órától jár, addig a meghosszabbított útvonalú 61-essel lehet utazni.

A buszjáratok közül a 16-os nem jár majd, az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 110-es, a 112-es és a 133E járat délelőtt két szakaszra osztva viszi az utasokat: a Blaha Lujza tér és a Szent Gellért tér között nem közlekednek majd. A 178-as pedig a Naphegyről csak a Szent Gellért térig jár.

A 9-es buszok délután 4 óráig a Kiskörút-Bajcsy-Zsilinszky út helyett a Nagykörúton, a 15-ös és 115-ös buszok pedig csak a Nyugati pályaudvarig közlekednek, a 105-ös a déli órákban a Lánchíd helyett a Margit hídon, délután pedig a Podmaniczky útra terelve halad. Módosított útvonalon jár majd a 184-es busz is. A 70-es és a 78-as trolik a külső végállomásaik felől csak az Akácfa utcáig szállítanak utasokat, a 83-as pedig terelt útvonalon közlekedik.

A BKK kéri, hogy az ünnepi rendezvények helyszínét, aki teheti, kötöttpályás járatokkal - elsősorban metróval - közelítse meg.

A MÁV-Start arról tájékoztatott, hogy szerdán ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. Az ünnep alatt várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV-Start az összes üzemképes járművét felhasználja a szerelvényekben.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a 26 éven aluli fiatalok az ünnepnapokra és hétvégékre érvényes 33 százalékos kedvezményt is igénybe vehetik a vasúton március 14-én 10 órától 15-én éjfélig.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!