Második világháborús bombát találtak Bükön

Belföld, 2020.07.01

Világháborús bombát találtak a Vas megyei Bük község külterületén, százméternyire egy gyártól - tájékoztatta Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének szóvivője szerdán az MTI-t.

A tűzszerészek a bejelentés nyomán hétfőn megvizsgálták a robbanótestet, de elszállításáról, esetleges helyszíni hatástalanításáról még nem döntöttek, az egyeztetések még zajlanak a gyár, a helyi védelmi bizottság és a tűzszerészek között - mondta.

A brit gyártmányú, 250 kilós robbanótest két gyújtóval van felszerelve, ami azt jelenti, hogy "orr- és fenékgyújtója" is van, ezért a kezelése nem lesz könnyű - tette hozzá.

A lehető legjobb megoldást dolgozzák ki, hogy a szerkezet hatástalanítása minél kevesebb korlátozással járjon - fejtette ki.

Hangsúlyozta: a robbanótest külterületen van, lakóházak nincsenek a közelben, de a tűzszerészeti munkálatok idejére a gyárat valószínűleg ki kell majd üríteni.

A vaol.hu szerdán azt írta, nem ez az első, világháborús bomba, amelyet a vasi kisváros melletti iparterületen találtak. A mintegy húszhektáros területen az utóbbi hónapokban közművesítés zajlik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!