MÁV: az Utasellátónál szervezett sztrájk nem okoz fennakadást a nemzetközi közlekedésben

Belföld, 2017.08.31

Nem okoz nagyobb fennakadást a nemzetközi vonatközlekedésben az Utasellátónál szervezett sztrájk, a járatok többsége a tervezett kocsiösszeállítás szerint indult, kedden nyolc, szerdán öt, csütörtökön délutánig két munkavállaló nem vette fel a munkát - közölte a MÁV csütörtökön az MTI érdeklődésére.

A VDSzSz Szolidaritás vasutas szakszervezet augusztus 29-én 8 órától 23 óráig sztrájkot hirdetett a MÁV-Start Utasellátó Központjánál, a munkabeszüntetés végét többször is meghosszabbították, a legutóbbi szakszervezeti közlés szerint a sztrájk csütörtökön 23 óra 59 percig tart.

A munkavállalói érdekképviselet azt követeli, hogy a munkáltató álljon el létszámcsökkentési elképzeléseitől a MÁV-Start Utasellátó Központnál, és adjon magyarázatot arra, hogyan lett a korábban nyereséges vállalkozásból veszteséget termelő egység.

A VDSzSz Szolidaritás szerdai közleménye szerint rengeteg munkavállalót megviselt a munkáltató sztrájk alatt tapasztalt hozzáállása, az utóbbi napokban sokan megbetegedtek.

A MÁV közölte: a sztrájk alatt minden vonat közlekedett, hat járatnál kellett kivenni vagy átalakítani az étkező-, fekvő- és hálóhelyes kocsit.

A sztrájk kezdete óta, keddtől, csütörtökön 15 óráig a MÁV-Start 50 nemzetközi járata indult és érkezett, minden utas elérte a külföldi uticélját, a munkabeszüntetés nem okozott nagyobb fennakadást a nemzetközi vasúti közlekedésben - közölte a MÁV.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!