Médiatanács: Szegeden is szól a Rádió 1

Belföld, 2017.11.10

Engedélyezte a Nemzeti Média- és hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, hogy a szegedi Európa Rádió bekapcsolódjon a Rádió 1 hálózatába; erről pénteken tájékoztatta közleményben az MTI-t az NMHH.

Mint írják, az eddig a debreceni Európa Rádióval hálózatban működő adó a Radio Plus Kft.-vel együttműködve a korábbi napi négy órányival szemben negyven perccel több saját műsorral jelentkezik, egyben november hetedikétől nevét 87,9 Rádió 1-re változtatta.

Közölték azt is: a testület a Telkibánya 100,6 MHz közösségi rádiós frekvencia eljárásában a Mária Rádió Zemplén néven tervezett szolgáltatásával pályázó Médiahíd Kft.-t nyilvánította nyertesnek, amely a fővárosi Mária Rádióval hálózatba kapcsolódóan nyújtotta be ajánlatát.

Jelezték: a médiatanács ötvenezer forinttal bírságolta a Sport2 médiaszolgáltatóját, az AMC Networks Central Europe Kft.-t burkolt reklám közzététele miatt. A csatorna Lóverseny délután című műsorszámának egyik augusztusi adásában egy gasztronómiai rendezvény főszervezőjével készült interjút mutatott be a programok részletes ismertetésével, és a beszélgetés után a rendezvény hivatalos plakátja is megjelent a képernyőn.

A szolgáltató ezzel úgy reklámozott egy eseményt, hogy megtévesztette a közönséget, mert a nézők nem a műsortól elkülönített reklámban találkoztak a kereskedelmi tartalommal, hanem abban a hiszemben nézték a műsort, hogy amit néznek, az reklámmentes tartalom - áll a közleményben.

Tudatták egyben: a kisvárdai Friss FM közösségi rádió szolgáltatójára egy augusztusi hatósági ellenőrzés miatt tízezer forint bírságot szabott ki a tanács. A rádió kevesebb szöveget, magyar zenét, helyi közélettel foglalkozó, a mindennapi életet segítő, közszolgálati és hírműsort, valamint több ismétlést tett közzé a szerződésében vállaltakhoz képest. A tanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!