Megkezdődik a Berzsenyi tér átépítése Szombathelyen

Belföld, 2017.03.17

Hétfőn megkezdődik Szombathely belvárosában a Berzsenyi tér és több környékbeli utca átépítése, az 1,1 milliárd forintos kormányzati támogatásból, a Szent Márton-terv keretében megvalósuló fejlesztés kivitelezési munkálatai várhatóan november végéig tartanak - közölte a vasi megyeszékhely polgármestere pénteken sajtótájékoztatón.

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) elmondta: a tér átépítésével a történelmi belvárosban egy olyan új találkozási hely alakulhat ki, amely a "megérkezés tere" lehet, ahová a székesegyház és a püspöki palota miatt turistacsoportok érkezhetnek, pihenhetnek meg a köztéri padokon, a szökőkút mellett.

A polgármester szólt arról is, hogy a tér jelenleg leginkább parkolóként funkcionál, az átalakítás során 55 parkolóhely szűnik meg, de ígérete szerint ezek pótlására a Szily János utcában, a Széchenyi utcában, a Hollán Ernő utcában, valamint a Kőszegi utcai tömbbelsőben ennél több új parkolót alakítanak ki.

Hegyi Zoltán, a kivitelező Swietelsky - Alpok Terra konzorcium képviselője elmondta: az építkezés során több mint 16 ezer négyzetméternyi járdát és térburkolatot cserélnek ki, betonoznak le, megújul a teljes ivóvízhálózat, a csapadékvíz-elvezetés és az elektromos hálózat.

Hozzáfűzte: az építkezést négy ütemben végzik, hogy az minél kevésbé zavarja a belváros forgalmát és a városrész lakóit, de ennek ellenére időszakosan több helyen is kénytelenek lesznek korlátozni a járműforgalmat, illetve átmenetileg a parkolás is nehezebbé válik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!